בגרף שבועי זה רואים את כמות הכסף שנכנסה ויצאה. כאשר המטרה להבין מה יקרה בשוק המניות. בגדול כאשר כסף נכנס כלומר יותר אנשים קונים דולר זה אומר שהם יוצאים מהשוק כי מוכרים מניות. ולהיפך. אז נתחיל קצת מהעבר. ממרץ 2015 עד סוף 2016 אנו רואים כי הדולר מדשדש ואז נותן דחיפה מעלה באוקטובר 2016 אשר יוצרת סטיות ב RSI לריוורסל. באותה העת ה SPY מדשדש גם הוא ובנובמבר 2016 מייצר סטייה להמשך עליות. אז הדולר יורד בריוורסל של 50% פיבונאצי (נקודה אהובה על הדולר בתיקונים) והבורסה עולה עד ינואר 2018. הדולר ממשיך לעלות באיטיות עד 2020 תוך כדי יצירת סטיות קטנות להמשך עליות רואים את ה RSI מייצר שפלים יורדים והמחיר מייצר שפלים עולים אבל אז בינואר שבר הדולר מטה מהר ועולה חזק מעלה ואנו יודעים מה קרה בתקופה זו. אבל איתות זה הביא איתו ריוורסל די ברור מיוני 2020. וכמובן הבורסה עולה עד סוף 2021. מיוני 2021 אנו מזהים מגמה עולה בדולר כאשר בנובמבר 2021 נשברת התנגדות ואפריל 2022 התנגדות שנייה ומנגד רואים את שוק ההון בנפילה חזקה מטה. כעת בהווה אנו רואים בטווח הקצר סטייה לריוורסל נוסף ה RSI מייצר פסגות יורדות והמחיר פסגה עולה כלומר הכוח יורד בעליות. אבל עדין אין איתות לשבירת מגמה לריוורסל. ברמה יומית נראה כי הדולר ירד לפיבונאצי 50% (ממאי 2022 עד יולי 2022). כלומר אפשר לחון עלייה קטנה נוספת. אם נשווה להתנהגות הדולר ב 2015 שבו דישדש במחיר כמעט שנתיים נוכל על בסיס זה לחשוב שאולי נראה דשדוש גם עתה עד 2024 אשר תיגמר בפריצה מעלה חזקה בדולר וריוורסל חזק שידחוף את שוק ההון מעלה כנראה באותה עת בסוף 2023.
חשוב לשם לב כי שבירת הטרנד ב RSI לא יצרה שבירת תנועת מחיר בפועל אלא דשדוש כלומר קונים בשקט צברו דולרים . לכן אם נראה דולר פתאום יורד הייתי בוחן ברמה יומית מה באמת מתרחש . למסחר יומי אילו יכולות להיות שנתיים מעניינות עם הרבה וולטיליות יומית.
The information and publications are not meant to be, and do not constitute, financial, investment, trading, or other types of advice or recommendations supplied or endorsed by TradingView. Read more in the Terms of Use.